Kızılderili Net Kabilesi - Forum: Şükran Günü'nün Anlam ve Önemi
Eylül 11 2010 05:45:03
Başlığı Görüntüle
Kızılderili Net Kabilesi » KIZILDERİLİLER » Genel Bilgiler
Şükran Günü'nün Anlam ve Önemi
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

19-02-2009 09:17 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Katılım Tarihi: 20.12.08
yesiltuy
Super Yönetici
  Şükran Günü'nün Anlam ve Önemi

1620'lerde Avrupa'dan yerleşim için ilk kez May Flower (Mayıs Çiçeği) gemisiyle ABD'ye gelen Pligrimler (yerleşimci ve hacı) ilk geldiklerinde aylarca süren yolculuklarından dolayı yorgun, hasta ve açtırlar.Kızılderililer onları karşılar ve yiyecek verir, hindi avlamasını, mısır ekmesini öğretirler. Üç yıl sonra İngiliz Vali William Bradford büyük bir yemek hazırlar ve Kızılderililer'i çağırır. Kızılderililerin şefi Massoit 90 kişiyle bu törene katılır.

O günden sonra her hasat sonrasında yemek geleneği sürer. 1863'de Başkan Abraham Lincoln Şükran Günü'nün ulusal bayram olmasını önerir, ancak bu öneri, 1941'de Kongre'de karara bağlanır ve her yılın kasım ayının son perşembesi Şükran Günü olarak ulusal bayram ilan edilir.

25-02-2009 07:48 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Katılım Tarihi: 02.01.09

Uyarı seviyesi 0
Delitay21
Yeni Gelen
RE: Şükran Günü'nün Anlam ve Önemi

Bu günün hristiyanlıkla ilgili bişey olduğunu sanıyordum ve Kızılderililerle alakası olduğunu hiç bilmiyorum, hatta aklıma bile gelmezdi.Yani işin aslı farklıymışSmileteşekkürler Smile

14-03-2009 04:01 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Katılım Tarihi: 14.03.09

Uyarı seviyesi 0
suufu
Acemi Üye

Değerli bir bilgi, çok teşekkürler Smile

06-05-2009 09:42 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Katılım Tarihi: 27.04.09

Uyarı seviyesi 0
wovoka
Yeni Gelen

Yeşiltüy, bu değerli bilgiyi bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler, bende şükran gününü Delitay21 gibi hristiyanlıkla ilgili bir şey olarak biliyordum.... Frown

Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
Sayfa oluşturulma süresi: 0.05 saniye 299,503 Kızıl Yürekli Dost, Kabilemizi Ziyaret Etmiştir.